FAQ

Cryptogeld (ook cryptovaluta of – met een Engels woord – cryptocurrency) is een soort digitale munteenheid, die vaak gebruikt wordt als alternatief geldsysteem voor de reguliere geldsoorten.

Blockchain is in 2009 ontstaan als het systeem waarop het elektronische betaalmiddel Bitcoin draait. Simpel gezegd gaat het om een database waarvan heel veel mensen een kopie op hun computer hebben staan. Die database is een grootboek, dus een overzicht van alle transacties. Dat kunnen geldtransacties zijn, maar dat hoeft niet. Ook heel andere informatie kan in het gezamenlijke grootboek opgeslagen worden, zoals patiëntendossiers.

Om het systeem betrouwbaar te maken, zijn een paar principes cruciaal. Om te beginnen is de blockchain openbaar. Iedereen kan het hele grootboek downloaden en inzien. Alle informatie wordt decentraal opgeslagen, dus niet op de servers van een bank of een andere instelling die je maar moet vertrouwen.

Wallet is waar je veilig je bitcoins moet stallen. Deze heb je hardware of online. Zie wallets pagina

Mining is het delven/maken van bitcoin of andere Cryptos. Mining kan je zelf doen maar grote werk gebeurd in fabrieken vol met servers en mining computers. Wil jezelf thuis beginnen met mining? dat kan en bekijk dan onze equipment hier

Forks vertegenwoordigen wijzigingen in het bitcoin-protocol die eerdere regels geldig of ongeldig maken. Cryptocurrency-vorken zijn slechts protocol-upgrades en er zijn twee soorten blockchain-vorken waar bitcoin-enthousiasten naar verwijzen: een zachte vork en een harde vork.

Beide typen vorken kunnen radicale wijzigingen in het onderliggende protocol zijn, maar ze hebben twee belangrijke verschillen. Een zachte vork is een regelverandering die achterwaarts compatibel is; wat betekent dat de nieuwe regels nog steeds interoperabel kunnen zijn met het legacy-protocol.

In tegenstelling tot deze methode, maakt een harde vork een regelwijziging van de software mogelijk, maar deze heeft geen achterwaartse compatibiliteit. Dit betekent dat een harde vork een permanente splitsing is van de oude regelset of -versie van de blockchain voordat de vork plaatsvond.

Hieronder geven wij je overzicht van top 10 cryptocurrency die er anno Juli 2017 zijn. Let op de lijst groeit nog steed en updaten wij per half jaar.

#1 Bitcoin

#2 Ethereum

#3 Bitcoin Cash

#4 Ripple

#5 Litecoin

#6 NEM

#7 Dash

#8 Monero

#9 IOTA

#10 Ethereum Classic

Altcoins zijn Alternative Coins, dus alternatieve munten. Denk hierbij aan Litecoin, Etherium, Dash etc etc.. Dus allemaal coins die afgelijden zijn van de Bitcoin

Hodl betekend Hold On Dear Life, dit is het vasthouden van coins voor altijd!

FOMO betekend Fear Of Missing Out.. dit is als beleggers bang zijn om de trein die bitcoin heet te missen. Tijdens het schrijven van deze tekts medio Dec17 stegen alle coins enorm. Nu zijn er veel mensen FOMO.. dus bang om de volgende run te missen. Eind December liep de koers achteruit maar de verwachtingen zijn in begin 2018 weer spectacular.. Ben jij FOMO?

Initial Coin Offering = lancering van nieuwe altcoin, soort beursgang

Buy the Fucking Dip.” Advice to other traders to pick up a coin that’s presumably hit its bottom”

“Do Your Own Research.” The trader’s caveat that advice shouldn’t be taken at face value

FFUD: “Fear, Uncertainty, and Doubt.” Another non-crypto term that describes attempts to scare weak-handed coin-holders into selling their positions, often with rumors of exit scams or hacks; the cheap, dumped coins are then picked up by the FUD-ers.

error: Content is protected !!