De Bitcoin heeft vrijdag 21-10-17 een nieuw record bereikt met een waarde van 6000 dollar. Had je vorig jaar voor 10.000euro aan bitcoins gekocht dan was je investering nu met ca 875% gestegen tot ca 87.500,00.

Vergelijk dit eens met de spaarrente van ca 0,5% ! Het kan dus met bicoins veel harder gaan! Maar resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst en zoals je weet wat omhoog kan kan ook naar beneden. Pas dus op als je wil instappen in de bitcoin.

Waardoor deze waardestijging zo enorm is is lastig te zeggen maar specialisten denken dat regels in China hier mee te makenen hebben. Omdat China zijn regelgeving niet zo steng zal toepassen als was gevreesd denkt men dat hierdoor een steiging heeft plaatsgevoncen. China was in september het eerste grote land dat initial coin offerings (ICO’s) verbiedt, een soort crowdfunding met virtuele munten. Ook werden wisselkantoren gesloten. Omdat 60 procent van het delven van nieuwe bitcoins in China plaatsvindt, hebben dit soort maatregelen grote impact.

Wat denk jij waarom de waarde van de bitcoin zo is gestegen? Laat hieronder een bericht achter en deel je kennis.